OFICINES: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E

PORT MASNOU

el teu punt de partida, 365 dies

amb la major exposició d'embarcacions d'ocasió

les millors nàutiques, ofertes i serveis

INICIINSTAL·LACIONSSERVEISTARIFESLOCALITZACIÓNOTICÍESVAIXELLS D'OCASIÓ
EL QUE S’APRÈN NAVEGANT
Publicada el 30/11/17
El Masnou, PortMasnou,


La prestigiosa revista N & Y (Nàutica y Yates Magazine), ha publicat un interessant reportatge sobre l’aprenentatge que es rep navegant, gràcies al que t’ensenya el mar i la navegació.

Segons la revista, diversos conceptes i coneixements són els que s’adquireixen a través d’aquesta pràctica:

PREVENCIÓ: és important estar preparat i pensar en tot el necessari per a una llarga travessia. Pots trobar-te sense gasolineres o lavabos públics en qualsevol punt necessari de la teva ruta. El navegant sortirà amb els dipòsits d’aigua i combustibles plens, menjar suficient, a més de tot el material necessari per reparar o mantenir el vaixell i la seva tripulació.

PREVISIÓ: cal una consulta prèvia de la informació meteorològica, cartes nàutiques i la ruta abans d’iniciar una travessia, així com un correcte repartiment dels aliments, aigua, etc.

PEDAGOGIA: conèixer i ensenyar a la tripulació totes les maniobres necessàries, el bon ús de la ràdio, la disposició del material de seguretat …

EDUCACIÓ: el bon navegant és educat, perquè així marca el to a tota la tripulació. L’educació evita moltes discussions i reprimendes, perquè facilita i promou l’autocontrol.

CONVIVÈNCIA: a causa de la poca mobilitat al vaixell, és imprescindible respectar els espais, l’ordre i la higiene entre els tripulants.

RESPECTE: les limitades condicions i luxes amb els quals se sol navegar, demanen d’un extrem respecte entre la convivència, per evitar un mal ambient a l’embarcació.

ESTALVI: a bord tot s’acaba, res és il·limitat, amb el que és totalment necessari estalviar per tenir un major control davant inconvenients i contratemps.

Aquests, entre molts valors, són els que s’adquireixen a través de les vivències a alta mar,a les diferents situacions que es presenten. La por, la inseguretat, el fred, la inquietud, els forts temporals … són enemics del navegant. El mar, però, també et mostra els secrets de la bellesa més pura i els espectacles de colors del cel. Et ensenya la importància de la generositat o la solidaritat entre tripulants amb problemes. Aprens a conèixer-te, saber què pots dominar i què et supera, i a mantenir el control. I, sobretot, a tenir un total respecte pel mar i l’oceà.

Llegeix tot l’article de Nàutica & Yates Magazine


PORT MASNOU · El Masnou ( 08320 ) Barcelona · OFICINAS: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E