OFICINES: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E

PORT MASNOU

el teu punt de partida, 365 dies

amb la major exposició d'embarcacions d'ocasió

les millors nàutiques, ofertes i serveis

INICIINSTAL·LACIONSSERVEISTARIFESLOCALITZACIÓNOTICÍESVAIXELLS D'OCASIÓ
Comença la temporada del Trofeu Comodor de Premià amb 60 tripulacions inscrites
Publicada el 15/01/19
Agenda Nàutica, El Masnou, Regates,

Amb un fred hivernal, aquest passat cap de setmana,  s’ha iniciat la primera mànega, de les 10 previstes al llarg de 2019, del Trofeu Comodor de Premià per Solitaris i tripulacions “a dos“.

Fins a 60 inscrits a la regata, 50 dels quals a l’aigua disposats a competir en aquesta primera mànega disputada aquest passat dissabte 12 de gener, amb recorreguts costaners de 8,3 milles per als 31 vaixells competint en Regata i 4 milles per als 19 vaixells a la classe Creuer.

Després d’un alba gèlida a la costa barcelonina, un tímid sol hivernal va anar millorant la sensació tèrmica, aconseguint que la temperatura i la navegació fossin suportables -fins i tot agradables- al llarg del matí. El vent, com és habitual quan bufa fort tramuntana en els extrems de la costa catalana, quedava emmascarat i desviat enfront de Premià per la Serra del Litoral al llarg de la costa barcelonina. Els regatistes van haver de lidiar amb vents oscil·lants en gairebé tots els rumbs del tercer i quart quadrant, amb intensitats entre els 3 i els 14 nusos. No va ser una jornada senzilla i els qui van sortir ben parats van ser genèricament els ràtings més alts, que ja havien creuat la meta quan un vent minvant va afectar el gruix de la flota.

Entre els Regata, el primer a arribar va ser el DK46 ‘Hydra’ d’Óscar Chaves (CN El Balís) després de 51 minuts de regata, però el millor en compensat va ser sens dubte el X-41 ‘Miaja’ de Jaume Samón (CN Masnou) , molt sòlid en les seves decisions al llarg de tota la màniga. Tercer lloc per al X-46 ‘X-Merit’ de Tito Moure. El millor solitari a la màniga va ser el Salona 37 ‘Estel a Dos’ de Xavier Roques (CN el Balís), 7è a la general.

En la Classe Creuer arribada a ‘foto finish’ de l’OC-45 ‘Dreamer 69’ de Joaquim Giménez i del SO-37 ‘Tresbes’ de Xavier Navarro, ambdós del CN ​​Premià i separats per només un segon després de gairebé una hora de regata. En temps compensat, el ‘Tresbes’ es va dur la màniga, seguit del Hanse 312 ‘Lulumarlu’ de Joan Parés ‘(CV Mataró) i del BAV-350’ Maiti ‘de Xavier Dávalos (CN Premià). Primer lloc entre els Solitaris per al SOTA-37 ‘Pla B’ de David Hinojosa (CN El Balís), 4t a la general.

Tot està per decidir a la general 2019 del Trofeu Comodor de Premià. La propera cita d’aquesta concorreguda lligueta per a tripulacions S.ADOS és el 2 de febrer.

Font: Panorama Náutico


PORT MASNOU · El Masnou ( 08320 ) Barcelona · OFICINAS: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E