OFICINES: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E

PORT MASNOU

el teu punt de partida, 365 dies

amb la major exposició d'embarcacions d'ocasió

les millors nàutiques, ofertes i serveis

INICIINSTAL·LACIONSSERVEISTARIFESLOCALITZACIÓNOTICÍESVAIXELLS D'OCASIÓ
Coneixes la historia de la Vila del Masnou?
Publicada el 07/02/19
Agenda Cultural, El Masnou,

historia masnou

Benvinguts i benvingudes a la nostra vila!

El Masnou és un dels municipis principals de la comarca del Maresme. La vila està molt ben comunicada i ofereix un ampli ventall d’arguments per ser visitada al llarg de tot l’any.

Descobriu el Masnou

Els atractius artístics i monumentals en són un exemple clar: el Museu de Nàutica, que conté una important col·lecció nàutica, arqueològica i de ceràmica; l’església de Sant Pere, del segle XVIII, de façana classicista, que domina els carrers esglaonats i tranquils de la població; la casa de la vila, d’estil neoclàssic tardà, i el Casino. Al nucli antic s’hi conserven un bon nombre de cases populars del segle passat.

A tocar de la platja hi ha les instal·lacions del port esportiu. La seva oferta lúdica i gastronòmica és un punt de referència a la comarca.

La nostra població gaudeix, a més, d’una àmplia oferta de comerços i de serveis. Al Masnou hi ha activitat durant tot l’any, però a l’agenda de l’estiu destaquen el Festival Internacional Ple de Riure i la Festa Major de Sant Pere.

Una curiositat: el meridià Verd, que parteix de Dunkerque i passa per París, clou el seu traçat en terres catalanes, concretament a la nostra vila. Aquest és un dels primers meridians terrestres de referència al món occidental, i va ser utilitzat per definir la llargada del metre i la creació del sistema mètric decimal.

Una mica d’història

Els primers antecedents de la història de la vila cal buscar-los als assentaments ibèrics i romans que es van instal·lar arreu de la comarca del Maresme. La vil·la romana de Cal Ros de les Cabres és un dels primers vestigis dels habitants del territori del Masnou actual.

A poc a poc, es van construir masos fortificats a prop del mar. A partir del 1812, contemporàniament a la proclamació de la Constitució liberal, la vila va escollir alcalde. La població que residia al barri de la platja aprofitava qualsevol oportunitat que fos favorable a l’acceptació de la independència per fer-la efectiva i així fou com, l’any 1820, en una nova època liberal, el veïnat del Masnou va obtenir la independència.

Definitivament, el Ple municipal va reunir-se el dia 28 d’octubre de 1825 per establir el municipi, l’alcalde, els regidors, els diputats i els síndics, d’acord amb una Reial provisió concedida per Ferran VII.

 


PORT MASNOU · El Masnou ( 08320 ) Barcelona · OFICINAS: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E