OFICINES: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E

PORT MASNOU

el teu punt de partida, 365 dies

amb la major exposició d'embarcacions d'ocasió

les millors nàutiques, ofertes i serveis

INICIINSTAL·LACIONSSERVEISTARIFESLOCALITZACIÓNOTICÍESVAIXELLS D'OCASIÓ
El Saló Nàutic tanca una edició marcada per l’optimisme i les bones perspectives
Publicada el 15/10/18
Agenda Nàutica, Sector nàutic,


La 57a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha tancat aquest diumenge “amb una sensació d’optimisme generalitzat entre expositors i visitants” segons va informar ahir la Fira de Barcelona en un comunicat oficial:

“La 57a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que tanca avui les seves portes, s’ha caracteritzat per una sensació d’optimisme generalitzat entre expositors i visitants. La gran activitat comercial registrada, els centenars de contactes de negoci establerts, les novetats presentades i el nombre d’aficionats que han omplert els molls de la Fusta i d’Espanya del Port Vell han fet que hagi estat una de les millors edicions dels últims anys .

Organitzat per Fira de Barcelona amb la col•laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (AENE), la innovació, la sostenibilitat i l’emprenedoria han centrat aquesta edició, que consolida el certamen barceloní com la major plataforma comercial i de divulgació de la nàutica d’esbarjo d’Espanya i una de les més importants d’Europa.

I és que, amb 275 expositors, 700 embarcacions (171 en l’aigua), el certamen ha registrat el 2018 un creixement global del 8%. En aquest sentit, el president del Saló Nàutic, Luis Conde, ha assenyalat que “en aquests cinc dies, es porta a terme un percentatge molt elevat de les vendes anuals del mercat nàutic espanyol”, cosa que situa el saló de Fira de Barcelona com a “el millor esdeveniment firal del sector del nostre país, contribuint així a la recuperació que les empreses nàutiques espanyoles estan registrant en els últims mesos”.

El saló ha presentat 120 novetats, entre les quals destaquen dues embarcacions híbrides i un catamarà de motor elèctric, ha comptat amb deu vaixells nominats a Millor Vaixell Europeu de l’Any, ha sumat més de 180 contactes de negoci a la segona edició dels Professional Meetings i ha registrat el concurs de 35 startups en el primer Nautic Tech International Investment Forum, en què la iniciativa de reciclar embarcacions fabricades amb fibres de vidre i carboni de la firma catalana Thermal Recycling of Composites ha guanyat el primer premi.

El director del Saló Nàutic, Jordi Freixas, considera que “l’excel•lent resposta de les empreses del sector i del públic ens obliga a seguir treballant en pròximes edicions en aquest rumb per intentar seguir donant resposta a les seves necessitats”. Freixas afirma que “el nostre objectiu de cara a l’edició de 2019 és que el saló compti amb més oferta, més negoci i més activitats per apropar la pràctica de la nàutica a tots els públics”.

En aquesta edició, el certamen ha comptat amb un centenar d’activitats com el IV Festival de Paddle Surf, la Barcelona Paddle Race, sortides en bicicletes aquàtiques, baptismes de mar en vaixells de vela lleugera, tallers de Marina Tradicional o la Nit de la Nàutica , entre d’altres. A poques hores del seu tancament, el Saló Nàutic preveu superar els 56.000 visitants, destacant els procedents de França, Alemanya, Itàlia i Regne Unit.

Font: Fira de Barcelona


PORT MASNOU · El Masnou ( 08320 ) Barcelona · OFICINAS: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E