OFICINES: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E

PORT MASNOU

el teu punt de partida, 365 dies

amb la major exposició d'embarcacions d'ocasió

les millors nàutiques, ofertes i serveis

INICIINSTAL·LACIONSSERVEISTARIFESLOCALITZACIÓNOTICÍESVAIXELLS D'OCASIÓ
La regulació de l’activitat nàutica tindrà “rang de llei” en la nova llei de navegació marítima
Publicada el 16/03/22
Agenda Nàutica, ANEN,

El proper 25 de març a València se celebra el IX CONGRÉS NÁUTICO.

On tindrà lloc la taula rodona titulada “Implicacions en la nàutica d’esbarjo després de l’aprovació de la Llei de Navegació Marítima i la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant”.

En ella participaran Benito Núñez Quintanilla, Director general de la Marina Mercant; Eduardo Albors, soci d’Albors Galiano Portales; i Carlos Sanlorenzo, secretari general de ANEN.

La Llei per a la reforma de la Llei de Ports i de la Marina Mercant i de la Llei de Navegació Marítima, aprovada ja en Consell de Ministres i el tràmit parlamentari dels quals ja s’ha iniciat, reforça la seguretat jurídica de la navegació d’esbarjo i esportiva i inclou un conjunt de mesures innovadores, per les quals ANEN treballa amb la Direcció General de la Marina Mercant i que suposen una millora per a la competitivitat del sector nàutic.

Aquestes i altres novetats que milloraran la seguretat jurídica i competitivitat del sector nàutic i que tenen com a objectiu també l’adequació a la normativa europea en nàutica d’esbarjo.

Aquestes mesures es recullen en un capítol específic que la futura Llei dedica a la regulació de l’activitat nàutica i que seran analitzades en el marc de l’IX Congrés Nàutic, el 25 de març a la ciutat de València.

El Govern, a proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha donat llum verda a la tan esperada, pel sector nàutic, Llei de Modificació del Text Refós de la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant i la Llei de Navegació Marítima que, per primera vegada, dona entitat jurídica pròpia i atorga rang de Llei a la definició de l’Activitat Nàutica així com a la definició de l’objecte de la navegació, l’embarcació i vaixell d’esbarjo, com a vaixell civil i no mercant.

Entre les novetats legislatives per a la nàutica d’esbarjo, amb la nova Llei de Navegació Marítima es faran efectives normes en la proposta de les quals per a la seva redacció ha intervingut ANEN conjuntament amb l’Administració Marítima; com són el procediment notarial d’abandó d’embarcacions d’esbarjo, el règim simplificat d’inscripció en el Registre de Vaixells i Empreses Navilieres per a embarcacions d’esbarjo i per a motos nàutiques.

 

Més info: clicka aqui

 


PORT MASNOU · El Masnou ( 08320 ) Barcelona · OFICINAS: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E