OFICINES: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E

PORT MASNOU

el teu punt de partida, 365 dies

amb la major exposició d'embarcacions d'ocasió

les millors nàutiques, ofertes i serveis

INICIINSTAL·LACIONSSERVEISTARIFESLOCALITZACIÓNOTICÍESVAIXELLS D'OCASIÓ
Ramon Puigoriol guanya el Trofeu La Mercè 2018
Publicada el 27/09/18
Agenda Nàutica, Regates,


Ramon Puigoriol, del Club Nautic Masnou ha inscrit el seu nom en el palmarès de vencedors del Trofeu La Mercè, el premi més longeu vigent de la classe patí a vela i de la vela lleugera espanyola.

Ramon Puigoriol partia com a principal favorit al triomf d’aquesta edició del Trofeu La Mercè 2018 de patí a vela disputat el passat cap de setmana al Club Natació Barcelona. I és que el patró del Grop arribava a aquest emblemàtic premi de nivell 2 amb el títol de subcampió de la Copa d’Espanya d’aquest any, un cinquè classificat en el Campionat d’Espanya 2018 i un setè en el Campionat de Catalunya de primera categoria de aquesta anualitat. Cap altre patró inscrit presentava tal quantitat de ‘avals’.

No obstant això, Ramon Puigoriol no ho tindria fàcil, especialment en la primera màniga. Encara que va aconseguir situar-se en els llocs de cap, per darrere de José María Ferrer i de Pepe Sánchez Runde júnior, que van ser els primers a virar després de la sortida per prendre el bord de terra fins a arribar gairebé a tocar la penya-segat de l’escullera davant de l’hotel vela, Puigoriol patiria un contratemps a l’inici de l’última cenyida que li faria perdre posicions.

DUEL ENTRE ANDROIDE I ANNA PUJOL
Aquesta primera màniga es va córrer amb un vent de llevant d’uns 8-12 nusos i va tenir com a líders de la mateixa a José María Ferrer, patró del Androide, i Anna Pujol que es va mostrar especialment hàbil en els rumbs oberts, sobretot a la empopada.

No obstant això, Pujol reconeixeria que en les cenyides li costava aguantar el vaixell la qual cosa va ser aprofitat, tant per Ferrer com per Puigoriol, que en les cenyides tornaven a superar-la.

A l’inici de l’última cenyida, a Puigoriol, que anava lluitant amb Ferrer i Pujol per fer-se amb el triomf, se li va trencar el cap de la politja del puny d’escota. Arreglar l’incident li va suposar que se li escapessin Ferrer i Pujol i que el superés Sergi Canals.

Posteriorment, José María Ferrer, del club Nautic Tamariu, aconseguiria avançar a Anna Pujol cenyint encara més que ella gràcies a optimitzar els barloventeos que li permetien les ratxes de 12 nusos. També Sergi Canals aprofitaria la seva major pes per avançar a Pujol. D’aquesta manera, Ferrer seria el primer a creuar la línia de meta. Després d’ell entrarien Sergi Canals, el Club Marítim Cubelles; i Anna Pujol, del Club Natació Barcelona. Ramon Puigoriol, del Club Nautic Masnou, entraria finalment quart i Jordi Maré, del Club Nautic Sitges, seria cinquè.

El primer de segona seria Pepe Sánchez Runde júnior, el Club Pati Vela Barcelona, que malgrat haver-se mantingut a l’inici de la prova entre les posicions de podi, el seu lleu pes no li va permetre aguantar bé el vaixell i va acabar entrant setè.

FORT CORRENT DE LLEVANT
La segona màniga es va disputar el diumenge novament amb vent de llevant però d’una intensitat inferior a la del dia abans. Aquesta menor intensitat (uns 6-7 nusos que al final de la prova arribaria als 8 nusos) va fer que la forta corrent de llevant que el dia anterior havia quedat una mica neutralitzada pel vent, causés aquest segon dia certs estralls entre nombrosos patrons en la projecció de la boia de la primera cenyida. Molts d’ells es van veure obligats a fer diversos replicones i en alguns moments es van generar certes ‘aglomeracions’.

Ramon Puigoriol, de totes maneres, va ser el primer a superar aquesta boia ( “maleïda” per a nombrosos participants) i es va situar líder amb un folgat avantatge.

De totes maneres, Anna Pujol, vencedora d’aquest trofeu, com a mínim, en dues edicions anteriors des de l’any 2009, intentaria posar-li les coses difícils i no deixaria de mantenir la pressió sobre Puigoriol. Per darrere d’ells, la pugna seria entre Pepe Sánchez Runde Junior, Rafa Perera (vencedor absolut de l’edició de l’any passat) i Jordi Viladot.

Ramon Puigoriol acabaria entrant el primer i, en segon lloc, ho faria Anna Pujol; tercer -i primer de segona categoria-, seria Rafa Perera, del Club Natació Barcelona, que superaria ‘per un sospir’ a Pepe Sánchez Runde júnior a la línia d’arribada.

Puigoriol i Anna Pujol empatarien a 5 punts. La victòria, però, seria per Puigoriol gràcies a aquesta victòria de la segona màniga. El tercer absolut seria José María Ferrer (vuitè en la segona Manga).

Per la seva banda, Pepe Sánchez Runde seria el vencedor de segona categoria (amb un quart de la general absoluta), mentre que Rafa Perera seria Segon i Joan Pedemonte, tercer.

Entrevista amb Ramon Puigoriol
Font: CMB SPORT


PORT MASNOU · El Masnou ( 08320 ) Barcelona · OFICINAS: T (+34) 93 540 30 00 · portmasnou@portmasnou.es · 41º 28' 30" N / 02º 18' 47" E